Nieuws

Trending Today - Robert Denneman 091123

Arbeidsmarkt blijft achter in verkiezingsprogramma's

Trending Today stond dit keer in het teken van de arbeidsmarkt en de verkiezingen.

Met de verkiezingen aanstaande, blijkt dat de arbeidsmarkt niet echt een groot thema is. In de meeste verkiezingsprogramma's is het nogal een ondergeschoven kindje. Dit terwijl er enorm veel zaken spelen die een grote invloed hebben op allerlei sociale uitdagingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vergrijzing, deeltijdwerken of arbeidsmigratie.

Tijdens deze uitzending van Trending Today keken we vooral naar waarom de arbeidsmarkt juist wél een groot thema zou moeten zijn in aanloop naar de aankomende verkiezingen.

Robert Denneman ging hierover in gesprek met Joop Schippers, hoogleraar met specialiteit arbeidsmarkt aan de Universiteit Utrecht; Erik Ziengs, voormalig Tweede Kamerlid namens de VVD en toekomstig voorzitter bij ondernemersvereniging ONL; Jeroen Tiel, CEO van Randstad Groep Nederland; en Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Trending Today is elke eerste en derde donderdag tussen 17:00 en 18:00 uur te horen op New Business Radio. Welke macro economische ontwikkelingen zijn er? Hoe gaan de politiek, diverse sectoren er mee om? Vanuit meerdere invalshoeken belichten we elke week een andere ontwikkeling. 

Luister live