Nieuws

160522 People Power

Onbeperkt leren en ontwikkelen

Dit keer ging de aflevering van People Power over leren en ontwikkelen.

Is onbeperkt leren en ontwikkelen en diepgaande managementontwikkeling alleen weggelegd voor grote bedrijven? Voor het MKB lijkt investeren in ontwikkeling van medewerkers een financieel risico. Ze hebben minder geld en minder tijd. Maar het belang van de ontwikkeling van medewerkers is wel net zo groot. Voor meer uitdaging en werkplezier, maar zeker voor betere prestaties. Welke positie is er voor leren binnen het MKB? Hoe kunnen we dat beter regelen en kan dit ook op een veel grotere schaal geregeld worden? Glenn van der Burg ging hierover in gesprek met Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland en zelf ondernemer en Tom Bos, algemeen directeur van Online Academy.

People Power Helpdesk behandelt elke maand brandende vragen van luisteraars over onderwerpen als personeelstekorten, gezondheid, discriminatie, organisatieverandering, leiderschap of werkgeluk. Drie eigenwijze experts geven ongezouten hun ideeën en oplossingen. In deze aflevering bestond het panel uit Jeroen Busscher, schrijver, spreker en strateeg organisatie verandering; Jesse Segers, leiderschapsexpert en rector van Sioo, het interuniversitair opleidingsinstituut voor organisatiekunde en verandermanagement en Martine Veeger, coach, trainer en auteur van 'Superkrachten'.

Bewegen is belangrijk, het maakt je hoofd leeg en geeft je meer energie. Ook verkleint het de kans op ziektes en staat het steeds meer centraal bij behandeling van ziekten. Veel mensen zijn een groot deel van de dag aan het werk, zitten achter een bureau en bewegen te weinig. Naast de algemene gezondheidswinst blijkt beweging tijdens je werk allerlei positieve effecten te hebben, zoals een hogere productiviteit, minder fouten en een beter humeur.

Maar wat is gezond bewegen precies en hoe beweeg je dagelijks genoeg? Wat kan je als werkgever voor je medewerkers betekenen als het om bewegen gaat en welke rol is daarbij voor de leidinggevende weggelegd? Karine van t Land, zorgexpert leefkracht en gezondheid bij Menzis; Mike Lie-A-Lien, Health Manager bij Vanderlande en Ronald Stevens, directeur BV Beatrixoord vertelden hier meer over in deze aflevering van People Power.

Elke maandag van 15:00 tot 18:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live