Nieuws

Dura Vermeer

Doorbraak in het hergebruik van beton

Een nieuwe aflevering van Impact met Dura Vermeer gemist?

Bruggen, damwanden, kantoorgebouwen en appartementencomplexen; dankzij beton zijn deze bouwwerken nauwelijks kapot te krijgen en hebben ze een lange levensduur. Dat is de mooie kant van beton maar dit bouwmateriaal heeft ook een andere kant. Cement, een belangrijk bestanddeel van beton, heeft een zeer negatieve impact op het milieu. Dura Vermeer en C2CA gaan daar verandering in brengen met een nieuwe upcyclinginstallatie voor beton. Maar wat is dat? Hoe werkt het en wat wint ons milieu met deze nieuwe aanpak?

Glenn van der Burg ging er tijdens de uitzending over in gesprek met Jacqueline Cramer, emeritus hoogleraar duurzaam innoveren aan de Universiteit Utrecht, transitiemakelaar circulaire economie en voorzitter van het betonakkoord; en Bernard Smit, circulair manager bij Dura Vermeer Divisie Infra.

Het programma wordt gemaakt in samenwerking met het impactonderzoekscentrum Impact Centre ErasmusGroenLeven, marktleider op het gebied van zonne-energie, en duurzaam-ondernemen.nl, hét online kenniscentrum voor duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Impact is elke derde en vierde vrijdag van de maand tussen 11:00 en 12:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

Luister live