Nieuws

BusinessWise Experts: Rethinking Work

AI en het effect op onderwijs en arbeidsmarkt

BusinessWise Experts: Rethinking Work gemist?

BusinessWise Experts: Rethinking Work kende deze week  twee uiteenlopende onderwerpen: AI en het effect op onderwijs en arbeidsmarkt; en de juridische strijd over de 'werkkostenregeling gezonde medewerkers'.

Generatieve AI kan organisaties met veel uitdagingen helpen, maar het is ook een hype die andere oplossingen overschaduwt. Dat betoogt tech-expert Aaron Mirck. Hij schreef het boek 'AI, voorbij de hype' in de hoop dat er kritischer wordt gedacht over AI.

Koppert Cress won vorige week een langlopende, juridische strijd van de Belastingdienst; een baanbrekende uitspraak voor werkgevers en werknemers in Nederland. De kwestie draaide om de werkkostenregeling met betrekking tot gezonde medewerkerslunches. Het idee van zo'n lunch binnen het Arboplan kwam op tafel, maar de werkkostenregeling (WKR) stond gratis lunch niet toe, zelfs niet als dit in overeenstemming was met Sociale Zaken en de Arbodienst. Koppert Cress CEO Rob Baan blikte terug en maakte ons de effecten van de rechterlijke uitspraak duidelijk. 

In dit wekelijkse programma 'BusinessWise Experts: Rethinking Work' gaan presentator Gerben van Driel en arbeidsmarkt- en wervingspecialist Marieke Dam in gesprek met verschillende gasten over mensen, werk en de arbeidsmarkt.

BusinessWise Experts: Rethinking Work is er wekelijks op dinsdag van 10:00 tot 11:00 uur. Het (kijk)radioprogramma is te beluisteren op New Business Radio en te zien op YouTube en BusinessWise.nl.

Luister live