Nieuws

160524 Let's Talk Business

Bouwteams bieden doorbraak in energietransitie

Guido Dekker en Henberto Remmerts waren te gast tijdens Let's Talk Business.

Het is een hekel punt in de energietransitie: het uitbreiden van het stroomnet. Het zal moeten gebeuren als we willen overstappen op duurzame energiebronnen, want het huidige stroomnet kan de vraag niet aan. Versnellen en opschalen is prioriteit nummer één en dat vraagt om capaciteit en een lerende sector. Die capaciteit is er echter niet en dus zal er 'out of the box' gedacht moeten worden om dit op te lossen.

Netbeheerder Liander heeft een manier gevonden om de markt te versnellen en aan capaciteit te winnen, namelijk door programmatische inkoop te combineren met het werken in bouwteams. TAUW en BdB Groep verzorgden de training van de bouwteams in de belangrijke voorbereidende fase.

Fabienne de Vries ging hierover in gesprek met Guido Dekker, organisatieontwikkelaar bij BdB Groep; en Henberto Remmerts, sr-consultant Inkoopadvies & Contractmanagement bij TAUW.

In het radioprogramma Let’s Talk Business gaat het uiteraard over de business, maar vooral ook over de persoonlijke visie en de ambities van de hoofdgast. Er wordt teruggeblikt, vooruitgekeken en er worden persoonlijke ervaringen gedeeld. Wat ging er goed, wat zijn leerpunten en hoe ziet de business er over vijf jaar uit.

Dit alles in een één uur durend radioprogramma, met lekkere muziek en onder de enthousiaste (bege)leiding van presentatoren Martine Hauwert, Fabienne de Vries, Ron Lemmens, Folkert Tempelman, Robert Denneman, Rick van Velthuysen en Koen Bugter.

Voor internationaal opererende bedrijven is er ook Let's Talk Business International. Deze uitzendingen zijn Engels- of anderstalig.

Ken je zelf ondernemende mensen die je graag in de uitzending zou willen horen? Laat het ons weten via info@newbusinessradio.nl of tweet het via @newbusradionl.

Let's Talk Business hoor je elke werkdag tussen 10:00 en 11:00 uur op New Business Radio.

Let’s Talk Business wordt mede mogelijk gemaakt door Baaz.nl.

Luister live