Nieuws

250424 Trending Today Ron met Bert-Jan Ruissen

Straatsburg in de startblokken voor verkiezingen

De derde aflevering van Trending Today vanuit het Europees Parlement in Straatsburg gemist?

Met de aankomende Europese verkiezingen, reflecteren we in drie afleveringen van Trending Today met Nederlandse Europarlementariërs. Wat hebben zij bereikt in de afgelopen vijf jaar? Waarom zijn er zoveel nieuwe wetten en regels nodig? Hoe zien zij de toekomst, te midden van geopolitieke onrust en verschuivingen van wereldmachten zoals de oorlog in Oekraïne?

Deze ontwikkelingen raken ons allemaal, zowel bedrijven als particulieren. Denk aan de toenemende inflatie en stijgende energieprijzen, maar ook aan milieukwesties, waarbij het begrip 'Greendeal' binnen het parlement vaak ter sprake komt. Tot slot werpen we een blik op de politieke verschuivingen na de Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen en welke impact dit zal hebben op de Nederlandse vertegenwoordiging in het Europees Parlement na de verkiezingen in juni.

In deze derde aflevering van Trending Today vanuit Straatsburg sprak Ron Lemmens met Samira Rafaela van D66, Mohammed Chahim van GroenLinks/PvdA, Toine Manders van het CDA en Bert-Jan Ruissen van de SGP.

Trending Today is elke eerste en derde donderdag tussen 17:00 en 18:00 uur te horen op New Business Radio. Welke macro economische ontwikkelingen zijn er? Hoe gaan de politiek, diverse sectoren er mee om? Vanuit meerdere invalshoeken belichten we elke week een andere ontwikkeling. 

Luister live