Nieuws

Europees Parlement Straatsburg

Straatsburg in aanloop naar de verkiezingen

Ron Lemmens sprak met een aantal van de lijsttrekkers in Trending Today.

Met de aankomende Europese verkiezingen, reflecteren we in drie afleveringen van Trending Today met Nederlandse Europarlementariërs. Wat hebben zij bereikt in de afgelopen vijf jaar? Waarom zijn er zoveel nieuwe wetten en regels nodig? Hoe zien zij de toekomst, te midden van geopolitieke onrust en verschuivingen van wereldmachten, zoals de oorlog in Oekraïne?

Deze ontwikkelingen raken ons allemaal, zowel bedrijven als particulieren. Denk aan de toenemende inflatie en stijgende energieprijzen, maar ook aan milieukwesties, waarbij het begrip 'Greendeal' binnen het parlement vaak ter sprake komt. Tot slot werpen we een blik op de politieke verschuivingen na de Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen en welke impact dit zal hebben op de Nederlandse vertegenwoordiging in het Europees Parlement na de verkiezingen in juni.

In deze aflevering van Trending Today sprak Ron Lemmens met lijsttrekkers Michiel Hoogeveen van JA21, Anja Haga van de ChristenUnie, Tom Berendsen van het CDA en Malik Azmani van de VVD.

Trending Today is elke eerste en derde donderdag tussen 17:00 en 18:00 uur te horen op New Business Radio. Welke macro economische ontwikkelingen zijn er? Hoe gaan de politiek, diverse sectoren er mee om? Vanuit meerdere invalshoeken belichten we elke week een andere ontwikkeling. 

Luister live