Nieuws

People Power 290124

Ondernemerschap, aandacht, lef en liefde

Je hoorde weer een nieuwe aflevering van People Power.

In deze aflevering hoorde je in People Power Magazine twee gasten met twee onderwerpen. Hoe kan ondernemerschap helpen bij het ontdekken van talent in Amsterdam Zuidoost? Virgill Olvira, managing director van Mindset Media, was bij Glenn van der Burg te gast.

De managementbuzzwords vliegen je vast weer om de oren: Employee Journey, Feedback, Servant Leadership, de kracht van complimenten en ga zo maar door. Maar komt het uiteindelijk niet allemaal neer op aandacht? Prof. Rick van Baaren deelde de geheime kracht van aandacht.

Na de eerste drie afleveringen van People Power Lef & Liefde merkte Glenn dat dit thema best wat met mensen doet. Ook met mensen die in eerste instantie er wat verder vanaf stonden. Mooie gesprekken en verbindingen waren het gevolg. Zijn we op dit moment juist op zoek naar verbinding? Wat hebben we hierin te doen? Spreken we wel dezelfde taal en is voldoende vertrouwen? Deze vragen hielden hem bezig en met zijn gasten in dit programma onderzocht hij dit met Lef & Liefde. 

In deze aflevering had Glenn twee bijzondere gasten in de studio. Atta de Tolk, schrijver en woordkunstenaar geboren in Syrië. Hij is op een zoektocht naar de zin in het leven. Ondertussen is hij erachter dat hij verbinding op een diepere laag nodig heeft en gaat hier bewuster mee om door te vertragen en strengere keuzes in zijn agenda te maken. 

Daarnaast ook Arno Peperkoorn, Chief Talent Officer bij Omnicom Media Group. Hij is niet bang om zijn nek uit te steken en vanuit confrontatie oplossingen te vinden. Hij doet alles vanuit een menselijk oogpunt. Hierin staat voor hem de ander zien, respecteren en waarderen centraal en vanuit dit punt samen bouwen, waarin de mogelijkheden grenzeloos zijn.

Elke maandag van 14:00 tot 16:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live