Nieuws

Marco Maréchal 28 november 2023

De toekomst van mobiliteit

Smart Mobility stond dit keer in het teken van duurzame mobiliteit.

Marco Maréchal ging in gesprek met Henk Stipdonk, de directeur van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM). Recentelijk publiceerde het KiM mobiliteitscijfers, waaruit blijkt dat het wegverkeer groeit, maar het openbaar vervoer in 2028 waarschijnlijk niet op het niveau van 2019 zal zijn. 

Een ander belangrijk onderwerp was de transitie naar duurzame mobiliteit. Er zijn scherpe keuzes nodig om deze overgang succesvol te maken. Henk waarschuwt in zijn betoog "Zonder vervoer en energie staat alles stil" voor mogelijke tekorten aan groene energie in 2050. Hoe kunnen we samen werken aan een efficiënt en milieuvriendelijk mobiliteitssysteem?

In 'Smart Mobility: The Future Is Now' wordt de theorie verbonden met de praktijk. De projecten die er zijn op het gebied van smart mobility en smart city worden besproken. Tevens is er een koppeling met de consument, de Nederlander, wat vinden wij hiervan en wat hebben we nodig om hierin actief in mee te participeren? Alleen door deze koppeling te maken wordt het een succes en geaccepteerd. Het betreft een interactief radioprogramma te gaan worden dat volop gebruik maakt van de gebruiker (de Nederlander). 

‘Smart Mobility: The Future Is Now‘ is elke laatste dinsdagmiddag van de maand van 15:00 tot 16:00 uur te beluisteren op New Business Radio. De uitzendingen worden ook als podcast beschikbaar gesteld.

Luister live