Nieuws

Bureau Talent LTB 22 november 2023

Van klaslokaal tot gelijkwaardige kansen

Fabienne de Vries ontving het bedrijf Bureau Talent in Let's Talk Business.

Lineke van Tricht, oprichter en directeur van Bureau Talent, heeft veertien jaar in het voortgezet onderwijs gewerkt voordat ze besloot zich te specialiseren in hoogbegaafdheid via de ECHA-opleiding. Ze begon Bureau Talent met de ontwikkeling van verrijkingsmateriaal en online lesmateriaal, evolueerde naar begeleiding van leerlingen en training van docenten en leidde uiteindelijk projecten.

Bureau Talent ziet hoogbegaafdheid als een mooie aanleg die tijd, energie en aandacht vraagt om tot bloei te komen. Naast 'Talentprojecten' focust het bureau nu ook op gelijke kansen in het begaafdenonderwijs. Voor de toekomst streeft Bureau Talent naar hoogwaardige producten en diensten, met een grotere nadruk op onderzoek, vooral op het gebied van gelijke kansen in het begaafdenonderwijs.

De missie van Lineke blijft gericht op het ontketenen van het potentieel van hoogbegaafde jongeren en het bevorderen van gelijke kansen in het begaafdenonderwijs. Hoe laat je het talent van (hoog)begaafde jongeren tussen de tien en achttien jaar tot bloei komen? Fabienne de Vries ging er met haar over in gesprek.

In het radioprogramma Let’s Talk Business gaat het uiteraard over de business, maar vooral ook over de persoonlijke visie en de ambities van de hoofdgast. Er wordt teruggeblikt, vooruitgekeken en er worden persoonlijke ervaringen gedeeld. Wat ging er goed, wat zijn leerpunten en hoe ziet de business er over vijf jaar uit.

Dit alles in een één uur durend radioprogramma, met lekkere muziek en onder de enthousiaste (bege)leiding van presentatoren Martine Hauwert, Fabienne de Vries, Ron Lemmens, Folkert Tempelman, Robert Denneman, Rick van Velthuysen en Koen Bugter. 

Voor internationaal opererende bedrijven is er ook Let's Talk Business International. Deze uitzendingen zijn Engels- of anderstalig.

Ken je zelf ondernemende mensen die je graag in de uitzending zou willen horen? Laat het ons weten via info@newbusinessradio.nl of tweet het via @newbusradionl

Let's Talk Business hoor je elke werkdag tussen 10:00 en 11:00 uur op New Business Radio.

Let’s Talk Business wordt mede mogelijk gemaakt door Baaz.nl

Luister live