Nieuws

Suzanne Kröger - OmniTalks 081123

Duurzaamheidsdenker Suzanne Kröger

Ron Lemmens en Jacques Bettelheim spraken met Suzanne Kröger in OmniTalks.

Ron Lemmens en co-host Jacques Bettelheim, Director Public Affairs bij Omnicom PR Group, gingen in gesprek met Suzanne Kröger. Suzanne heeft jarenlang in Indonesië gewoond en gewerkt aan milieu- en sociale projecten. Tussen 2006 en 2016 zette ze zich in voor Greenpeace, waar ze zich focuste op het verduurzamen van internationale handel en de bescherming van biodiversiteit en het klimaat.

Sinds 2017, met een korte onderbreking, vervult Suzanne Kröger de rol van woordvoerder voor onderwerpen als klimaat en energie namens GroenLinks in de Tweede Kamer. Op dit moment, in aanloop naar de verkiezingen in november 2023, is ze kandidaat voor GroenLinks/PvdA. Hoe gaat ze om met de verschillende achterbannen wanneer er compromissen gesloten moeten worden?

In de podcastreeks van 'OmniTalks: Duurzaamheidsdenkers' hoor je aan ander geluid en proberen we de mens achter de politicus te tonen. Wie is nou die man of vrouw op wie men kan stemmen? Wat zijn zijn of haar diepere drijfveren? Waar wil hij of zij naartoe? Wat wil hij of zij als politicus achterlaten? Die kanten blijft nog te vaak onderbelicht, maar geven politici kleur.

We voeren het gesprek aan de hand van de favoriete fragment(en) uit een boek, gedicht of speech, en meest geliefde muziek of songtekst van de politicus. Waarom deze fragmenten, waarom deze teksten? Wat zegt deze keuze over de politicus? Wat halen zij eruit? Hoe vertaalt die keuze zich naar de wijze waarop zij politiek bedrijven? Daarnaast krijgen we antwoorden op de vraag: hoe ziet hun eigen politieke testament er straks uit? Oftewel: hoe hopen zij straks terug te kijken op hun loopbaan als politicus?

New Business Radio maakt 'OmniTalks: Duurzaamheidsdenkers' in samenwerking met Omnicom PR Group.

Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms (onder meer Apple Podcasts en Spotify).

Luister live