Nieuws

220923 Breens LIVE!

Breens LIVE! #6

Je hoorde een nieuwe aflevering van Breens LIVE! met Robert van den Ham en Charles Stork.

Studenten verlangen naar meer keuzevrijheid om onderwijs in hun eigen tempo en op hun eigen voorwaarden te kunnen volgen. Ook de maatschappij verwacht steeds meer flexibiliteit van het onderwijs, zodat mensen zich tijdens hun professionele leven sneller en makkelijker kunnen om- en bijscholen en er een betere match op de arbeidsmarkt ontstaat.

De grootste uitdaging van flexibel onderwijs voor een onderwijsinstelling is om een optimale samenhang te creëren tussen een flexibel onderwijsconcept, de organisatie daarvan en de informatievoorzieningen en systemen die dit faciliteren. Met name de laatstgenoemde blijkt een lastige te zijn.

Tijdens deze aflevering gingen Robert van den Ham en co-host Charles Stork in gesprek met Hans Cremer van Amsterdam University of Applied Sciences en Peter de Haas van Synigo over de impact van flexibiliseren en leven lang ontwikkelen op de IT van onderwijsinstellingen. Waarom is het zo lastig om bij flexibel onderwijs een brug te slaan tussen programmamanagement en IT en wat heb je nodig om het goed georganiseerd en werkend te krijgen?

Breens LIVE! is iedere derde vrijdag van de maand tussen 11:00 en 12:00 uur te horen op New Business Radio en achteraf als podcast te beluisteren op alle bekende kanalen. 

Luister live