Nieuws

Mona Keijzer 19 september 2023

De Ondernemer #57

De Ondernemer stond dit keer in het teken van Prinsjesdag.

Wat betekenen de plannen van het kabinet voor het mkb? We vroegen het aan politieke kopstukken zoals Mona Keijzer van BBB en Eddy van Hijum van Nieuw Sociaal Contract. 

In De Ondernemer schakelde we een aantal keer met Robert van den Ham in het Ondernemershuis in Den Haag, waar we met Mona Keijzer (BBB), Eddy van Hijum (Nieuw Sociaal Contract) en ONL-voorman Hans Biesheuvel de nieuwe plannen van het kabinet bespraken. Maar natuurlijk blikten we ook vooruit op de komende verkiezingen. Wat vinden we in de partijprogramma's van BBB en NSC over het mkb? Ronald Kleverlaan, voorzitter van stichting MKB Financiering was ook aan het woord.

Ook heeft meer dan driekwart van de ondernemers last van het personeelstekort. Dat becijferde het CBS vorige maand. Het is dus te verwachten dat het demissionaire kabinet alles op alles zet om dit probleem bij de wortels aan te pakken, maar als we naar de gelekte plannen kijken, dan lezen we er weinig over terug. Mark Mollen van Please vertelde er meer over.

Wat komt er op je af als een medewerker langdurig ziek wordt? Hoe ga je hiermee om? Wat kost het? En niet onbelangrijk: hoe voorkom je verzuim? Jonathan van Noord sprak erover met Tessa Reuvekamp van Centraal Beheer. 

Een zwart bakkie met de smaak en geur van echte koffie, maar zonder de bittere nasmaak van ontbossing: dat is Coffee Free Coffee, een product van de Nederlandse startup Northern Wonder. In plaats van koffiebonen bevat deze variant duurzamere varianten. David Klingen, oprichter van Northern Wonder, deelde meer informatie over zijn unieke koffie.

De uitzending was verder gevuld met een nieuwe pitch, waarbij enthousiaste ondernemer Ronald Rubens van SentioCX zijn hemelbestormende idee in één minuut wereldkundig maakte in zijn zoektocht naar funding.

We sloten de uitzending af met De Ondernemer Onderweg. Roland Tameling was op een zeer bijzonder bezoek bij Eduard Posthumus Meyjes van online supermarkt Picnic. 

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live