Nieuws

050923 De Ondernemer Jonathan van Noord met Jan Baan (Omoda)

De Ondernemer #55

De eerste aflevering van De Ondernemer na de zomerstop gemist?

We zijn gestart met een gloednieuw seizoen van De Ondernemer. Jonathan van Noord ontving in de studio Jan Baan, pas dertig lentes jong, die al een aantal jaar aan het roer van moderetailer Omoda staat.

Sinds 2021 is hij CEO van Omoda, nadat hij met zijn vrouw Marlinde Baan-Verton en haar broer Lourus-Jan Verton mede-eigenaar werd van het Zeeuwse familiebedrijf. Hoe is het om als twintiger in te stappen in een bedrijf met een omzet die de 100 miljoen euro ruim passeert en hoe zorg je ervoor dat je iedereen meekrijgt in jouw visie? Jonathan ging daar met Jan over in gesprek.

Naast Jan Baan vertelde John Lin over de laatste trends op e-commerce-gebied in China. Hij legde uit waarom in China vrijwel iedere kleine ondernemer wél een webshop heeft en wat Nederlandse ondernemers daarvan kunnen leren. Daarnaast vertelde Enzo Cassaro hoe hij een miljoenenomzet behaalt in groente en fruit met zijn Vershal Boontjes. Wat is zijn geheim?

In de uitzending was er ook het debuut van De Ondernemer Pitch. Daarbij vertelt een enthousiaste ondernemer in één minuut waarom jij in zijn of haar bedrijf moet willen investeren. Erik de Wit van Rose&Vanilla beet het spits af. Roland Tameling sprak tijdens De Ondernemer Onderweg met Ralf van Meer over de Maxus eDeliver 9.

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live