Nieuws

zwerfafval

Wegwerpplastics: de vervuiler betaalt?

Trending Today stond dit keer in het teken van de Europese richtlijn Single Use Plastics Directive.

Plastic zwerfafval veroorzaakt een groot milieuprobleem. Jaarlijks neemt dit probleem alleen maar toe en dat is schadelijk voor het milieu. Sinds 1 juli 2023 gelden er nieuwe regels op dit gebied. Zo moet je als consument extra gaan betalen voor wegwerpplastic. De overheid adviseert ondernemers om voor wegwerpplastic tussen de 0,05 en 0,25 cent extra te rekenen. Wat betekent dit voor ondernemers en consumenten?

In deze Trending Today sprak Ron Lemmens met Siem Haffmans van Partners for Innovation, die de Nederlandse regering adviseren bij het implementeren van deze nieuwe regelgeving; Dirk Beljaarts van Koninklijke Horeca Nederland en zwerfafvalanalist Dirk Groot, die als bijnaam Zwerfinator heeft. Ook spraken ze met mensen op straat over de nieuwe regelgeving.

Trending Today is elke eerste en derde donderdag tussen 17:00 en 18:00 uur te horen op New Business Radio. Welke macro economische ontwikkelingen zijn er? Hoe gaan de politiek, diverse sectoren er mee om? Vanuit meerdere invalshoeken belichten we elke week een andere ontwikkeling. 

Luister live