Nieuws

Breens LIVE! 16 juni 2023

Breens LIVE! #5

Een nieuwe Breens LIVE! met Robert van den Ham en Charles Stork gemist?

Cybersecurity wordt steeds belangrijker in het onderwijs in Nederland. Scholen en universiteiten beginnen te investeren in cyberbeveiligingsmaatregelen om hun gegevens en netwerken te beschermen tegen cyberdreigingen. De afgelopen jaren zijn er meerdere incidenten geweest van cyberaanvallen op onderwijsinstellingen in Nederland. Dit heeft geleid tot bezorgdheid over de kwetsbaarheid van de onderwijs- en onderzoeksector voor cyberdreigingen. Om dit probleem aan te pakken heeft de Nederlandse overheid verschillende initiatieven gelanceerd om cybersecurity in het onderwijs te bevorderen. Deze initiatieven zijn bedoeld om studenten, docenten en personeel te informeren over best practices op het gebied van cyberbeveiliging en om middelen en hulpmiddelen te bieden om hen te helpen hun netwerken en gegevens te beschermen.

Daarnaast zetten onderwijsinstellingen zich in om cybersecurity mee te nemen als onderdeel van de IT-opleidingen. Cyber Security maakt steeds meer standaard onderdeel uit van ICT-opleidingen in oa. het MBO, zoals ook met ROC van Amsterdam. Hier kunnen studenten in het tweede en derde jaar kiezen voor het keuzedeel Cyber Security.

Robert van den Ham en co-host Charles Stork gingen tijdens deze aflevering in gesprek met Maikle Austin en Mathijs Hummel.

Maikle Austin heeft jarenlange ervaring met IT Security vanuit de praktijk bij ondernemingen en het onderwijs. Tegenwoordig is hij verbonden als docent aan het ROC Amsterdam bij de vestiging in Hilversum.

Mathijs Hummel werkt al jaren aan cybersecurity en is oprichter en directeur van Waker Cyber Security uit Groningen. Zij bedienen een breed pallet van klanten bij de overheid, het onderwijs en ondernemingen.

Hoe ondersteunt Breens Network het onderwijs en het publieke domein bij het digitaliseren en optimaliseren van leerprocessen vanuit een centrale plek voor de student?  

Breens LIVE! is iedere derde vrijdag van de maand tussen 11:00 en 12:00 uur te horen op New Business Radio en achteraf als podcast te beluisteren op alle bekende kanalen. 

Luister live