Nieuws

De Ondernemer 160523

De Ondernemer #48

De Ondernemer stond dit keer geheel in het teken van MVO.

Bijna acht op de tien mkb-ondernemers is bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Ongeveer de helft van de mkb-ondernemers vindt dat investeren in MVO goed is voor hun bedrijfsreputatie. Daarom stond De Ondernemer geheel in het teken van MVO.

De KVK heeft in haar ondernemerspanel uitgebreid onderzoek gedaan naar maatschappelijk verantwoord ondernemen. De conclusies in de intro van dit artikel komen uit het onderzoek, en met Rodrique Engering van de Raad van Bestuur van de KVK als co-host, werd er in De Ondernemer ingegaan op deze en andere conclusies en zijn er adviezen hoe je als ondernemer MVO binnen je bedrijf kunt toepassen.

Verder waren Wouter Scheepens van MVO Nederland, Anne-Jaap Deinum van Fedet en Jeroen van Glabbeek van CM.com te gast.

Nog meer duurzaamheid in deze De Ondernemer, met duurzaam camperverhuurder Goboony duurzaam in de serie De Ondernemer Onderweg en natuurlijk schoof onze vaste radiocolumnist Job van den Berg aan in de studio. Ditmaal koppelde hij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen aan zijn expertise, AI. 

Van 13:00 tot 14:00 uur sprak Jonathan van Noord in het kader van de Rabobank Kennismakers Campagne nog even door met experts Ronald Edel en Klaas Rijpsma over onder meer het Pensioenakkoord, de AOV, maar ook over inkomensverzekeringen, bijvoorbeeld als je bedrijf geraakt wordt door cybercrime. 

De Ondernemer is wekelijks op dinsdag van 11:00 tot 13:00 uur live te beluisteren op New Business Radio en is ook te zien, via de homepage van De Ondernemer, YouTube en Facebook.

Luister live