Nieuws

People Power 030423

Vrouwenquotum over 30 jaar?

Glenn van der Burg sprak met verschillende gasten in People Power.

In grote bedrijven werken nog steeds te weinig vrouwen in de top. Na jaren van stimuleren met te weinig effect, is op 1 januari 2022 het ‘vrouwenquotum’ ingevoerd. Een wet die met dwang voor een betere verdeling moet zorgen. Dit is geen Nederlands vraagstuk, ook binnen Europa is daarom eind 2022 een richtlijn ingevoerd. In deze aflevering van People Power kijken we 30 jaar vooruit. Hoe ziet de positie van vrouwen in de top van het bedrijfsleven er dan uit, welke veranderingen hebben daardoor plaatsgevonden en zijn we over 30 jaar dan eindelijk af van het ‘old boys network’? Glenn van der Burg ging erover in gesprek met Dr. Chantal Remery, Assistant Professor Law, Economics and Governance bij Utrecht University School of Economics; Marguerite Soeteman-Reijnen, Chairman, Global Board member, Non Executive Director bij G20 Delegate; en Babette Pouwels, eigenaar van Bureau Pouwels, onderzoeker en adviseur.

Een energievoorziening die iedereen onder gelijke condities toegang geeft tot betrouwbare, betaalbare en duurzame energie. Met die missie werkt Alliander voor zo'n drie miljoen huishoudens en bedrijven. Verstopt in die missie zit de enorme transitie naar duurzame energie. De energietransitie doet het altijd zo betrouwbare netwerk en de organisatie piepen en kraken. Wat vraagt zo'n enorme transitie van een organisatie? Welke veranderingen zijn noodzakelijk in structuur, cultuur en de vakmensen binnen Alliander om in te kunnen spelen op de toekomst, die elke dag net even anders is? In het tweede uur van People Power was Marlies Visser, Chief Operating Officer van Alliander; en Renée de Boo, partner People & Change bij KPMG te gast.

Elke maandag van 14:00 tot 17:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live