Nieuws

Roeland van Laer Velox

Meesters in de Bouw #15

Paul Laseur sprak met Roeland van Laer en Han Mesters in Meesters in de Bouw.

Roeland van Laer is expert op het gebied van Human Resource Management en helpt organisaties met het inrichten van de meest optimale personeelsplanning. In deze aflevering deelt hij zijn visie op de toekomst van HR en geeft hij concrete tips waar elke organisatie mee aan de slag kan. Paul ging met Roeland in gesprek over de verdeling van de arbeidsmarkt tussen vast en flexibel, de nieuwe rol die is weggelegd voor de HR-professional maar vooral ook de organisaties die de urgentie van het personeelstekort wel voelen, maar hier nog te weinig op acteren. 

Han Mesters is Sector Banker Zakelijke Dienstverlening bij ABN AMRO. Deze sector is heel divers en omvat onder meer accountancy, advocatuur, consultancy, notariaat, uitzenders, schoonmaakbedrijven en beveiligingsbedrijven. Han is al meer dan zeventien jaar werkzaam in banen die als aandachtsgebied de sector zakelijke dienstverlening hebben. In mei 2000 begon Han als analist voor de sector Business Services bij ABN AMRO Asset Management. Medio 2007 startte hij in zijn huidige functie. Han geeft regelmatig presentaties over trends in de sector en is een actieve gebruiker van social media. Hij heeft een aantal rapporten geschreven over human capital, omdat dat onderwerp het bindende element is. Han is daarnaast bedrijfskundige en economisch historicus. 

Meesters in de Bouw
In 'Meesters in de Bouw' neemt Velox luisteraars mee in belangrijke lessen uit grootschalige bouwprojecten, zoals de Schiphol A-pier, de Erasmus Universiteit MFO II en de gebiedsontwikkeling Oostenburg in Amsterdam. Ook komen belangrijke trends en thema’s als personeelstekort, duurzaamheid en het woningtekort aan bod.

Podcast
Na afloop van de uitzending is het programma ook als podcast terug te luisteren via de bekende podcastkanalen.

Luister live