Nieuws

160323 Trending Today

Historische Provinciale Staten verkiezingen

Vanmiddag stond Trending Today in het teken van de Provinciale Staten verkiezingen.

In de aflevering blikte Ron Lemmens terug op de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen. Dat deed hij aan de hand van de uitzending van De Ondernemer Kiest van afgelopen dinsdag vanuit Den Haag. Daarin waren onder meer Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat en Premier Mark Rutte aanwezig.

In die uitzending was ook Ilona Lagas te gast, lijsttrekker van grote winnaar BBB in de Eerste Kamer. Ron ging tijdens Trending Today met haar in gesprek over hun historische overwinning in de Provinciale Staten verkiezingen. In de studio te gast was Hans Biesheuvel van ONL. Tijdens De Ondernemer Kiest duidde hij de politiek vanuit de kant van de ondernemers. Hoe kijkt hij terug op de verkiezingen en wat betekent de uitslag voor ondernemend Nederland?  

Midden in de agrisector staat Robert Ellenkamp, hoofdredacteur en onderzoeksjournalist van Agrio Uitgeverij. Een uitgever van vakbladen voor de agrisector. Ron sprak met hem over de problematieken die spelen en wat zijn verwachtingen zijn voor de toekomst.

Verder had Ron contact met Dirk Bruins, bestuurslid LTO Nederland en voorzitter algemeen bestuur LTO Noord, over de eerste reacties vanuit de land- en tuinbouw.

Trending Today is elke eerste en derde donderdag tussen 17:00 en 18:00 uur te horen op New Business Radio. Welke macro economische ontwikkelingen zijn er? Hoe gaan de politiek, diverse sectoren er mee om? Vanuit meerdere invalshoeken belichten we elke week een andere ontwikkeling. 

Luister live