Nieuws

Ruurd Kramer

Meesters in de Bouw #9

Paul Laseur ging in gesprek met Ruurd Kramer in Meesters in de Bouw.
Projectteams in de bouw functioneren verre van optimaal. Er wordt vaak te kort van tevoren begonnen met het samenstellen van een team én kennis en ervaring winnen het nog té vaak van softskills en competenties. Met alle gevolgen van dien. Professionals vinden geen aansluiting bij elkaar en zwaaien na een paar maanden af, de faalkosten gaan omhoog en de voortgang komt in het geding.

Te gast was Ruurd Kramer, die al 25 jaar werkzaam is bij Slokker Bouwgroep. Sinds april 2014 is hij directeur van de vestiging Almere. Hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing op de vestiging en houdt continu een vinger aan de pols betreft projectfinanciën, planning en uitvoering van lopende projecten én het binnenhalen van nieuwe projecten. Zou Ruurd eerder investeren in techniek of investeren in mensen?


Meesters in de Bouw

In 'Meesters in de Bouw' neemt Velox luisteraars mee in belangrijke lessen uit grootschalige bouwprojecten, zoals de Schiphol A-pier, de Erasmus Universiteit MFO II en de gebiedsontwikkeling Oostenburg in Amsterdam. Ook komen belangrijke trends en thema’s als personeelstekort, duurzaamheid en het woningtekort aan bod.

Podcast
Na afloop van de uitzending is het programma ook als podcast terug te luisteren via de bekende podcastkanalen.

Luister live