Nieuws

Meesters in de Bouw afl 1

‘Meesters in de Bouw’ van start op New Business Radio

New Business Radio en Velox zijn van start met 'Meesters in de Bouw'.

In 'Meesters in de Bouw' nemen Paul Laseur en Arno Doornenbal luisteraars mee in belangrijke lessen uit de bouw en techniek. Ze praten met kopstukken, experts en specialisten over maatschappelijke onderwerpen zoals het personeelstekort, het woningtekort en de energietransitie.

'Meesters in de Bouw' is vanaf 16 december eenmalig te horen tussen 16:00 en 17:00 uur. Daarna wekelijks op vrijdagmiddag tussen 15:00 en 16:00 uur.

Philip van Nieuwenhuizen
In de eerste uitzending stonden de uitdagingen zoals de stijgende energie- en grondstofprijzen, het aanhoudende personeelstekort en digitale transformatie in de sector centraal. Hierover ging Paul Laseur in gesprek met Philip van Nieuwenhuizen, president bij de European Builders Confederation (EBC) en voorzitter van de Vereniging MKB INFRA.

Presentatoren Paul Laseur en Arno Doornenbal
Presentator van het programma is Paul Laseur. Hij was jarenlang beurscommentator in de vroege ochtend en presenteerde uiteenlopende praatprogramma’s over het bedrijfsleven, ondernemerschap en de bouw. Eerder werkte hij voor NOS, RTL en BBC en verscheen regelmatig op televisie. "De bouw is een cruciale sector voor de Nederlandse economie en samenleving. Wonen, werken, mobiliteit, recreatie; de bouw maakt het allemaal mogelijk. Geweldig om nu elke vrijdagmiddag een uur lang in gesprek te gaan met echte makers", aldus Paul Laseur.

Ook Arno Doornenbal, Employer Brand Specialist bij Velox, is presentator van het programma. Met een achtergrond in arbeidsbemiddeling, technische opleidingen, dienstverlening en media besloot Arno eerder dit jaar om zijn kennis en expertise in te zetten bij Velox. "Met deze stap geven we de bouw als het ware een geluid. Wat begon met een podcast mondt nu uit in een echt radioprogramma. Met 'Meesters in de Bouw' vertellen we verhalen uit hele projectketen."

New Business Radio
Jaco Bal, directeur van De Radiofabriek: "Op New Business Radio hoor je dagelijks ondernemende verhalen vanuit alle sectoren en branches. Erg mooi dat we vanaf nu ook met ‘Meesters in de Bouw’ wekelijks een eigen radioprogramma voor en door de bouwsector kunnen faciliteren. Vanuit New Business Radio bieden wij een platform om zakelijk Nederland met elkaar te verbinden met thema’s als innovatie en duurzaamheid. Met onze nieuwe presentatoren Paul Laseur en Arno Doornenbal gaan we zeker mooie verbindingen in de bouw creëren."

Meesters in de Bouw
In 'Meesters in de Bouw' neemt Velox luisteraars mee in belangrijke lessen uit grootschalige bouwprojecten, zoals de Schiphol A-pier, de Erasmus Universiteit MFO II en de gebiedsontwikkeling Oostenburg in Amsterdam. Ook komen belangrijke trends en thema’s als personeelstekort, duurzaamheid en het woningtekort aan bod.

Podcast
Na afloop van de uitzending is het programma ook als podcast terug te luisteren via de bekende podcastkanalen.

Luister live