Nieuws

Groene Groeiers 09122022

Het terugdringen van het plastic verpakkingsafval

Groene Groeiers stond dit keer in het teken van verpakkingsafval.
Na het koken blijft er een beetje GFT afval over en vooral veel verpakkingen. Supermarkten gebruiken verpakkingen voor het beschermen en vers houden van hun producten, maar ook voor de marketing van hun producten. Maar dat zorgt voor een enorme hoeveelheid plastic afval die ook nog eens vaak niet te recyclen is. Supermarkt PLUS wil de hoeveelheid verpakkingsmateriaal terug dringen, maar hoe doe je dat? Wat is het alternatief en wat vindt de consument hiervan? In deze aflevering met de concrete uitdaging van PLUS, ging Glenn met zijn gasten op zoek naar een oplossing bij innovatieve bedrijven en horen we hoe Provincie Zuid-Holland met het vraagstuk omgaat.

Glenn van der Burg ging in gesprek met: Marlijn Simons-Somhorst, Manager Corporate Communicatie en MVO bij PLUS Retail; Wiebe Pronker, co-founder en Technology Lead bij DOPS Recycling Technologies; Vanessa Debruyne, mede-oprichter van Billie Cup en Meindert Stolk, gedeputeerde Provincie Zuid-Holland.

Hoe laten we de wereld na aan de volgende generaties? Droogte, opwarming van de aarde, uitputting van grondstoffen en luchtvervuiling. Hebben we betaalbare oplossingen voor deze problemen? Dit en meer hoor je elke maand in het programma ‘Groene Groeiers’ op New Business Radio. 

Duurzaamheid het is niet meer weg te denken. In ons dagelijks leven, de politiek en natuurlijk op het gebied van business. In Groene Groeiers gaat presentator Glenn van der Burg met verschillende studiogasten op zoek naar een match die leidt tot innovatieve processen, producten en diensten die duurzaam én rendabel zijn.

Iedere tweede vrijdag van de maand tussen 11:00 en 12:00 uur hoor je Groene Groeiers op New Business Radio. In dit radioprogramma hoor je de uitdagingen van ondernemers, de duurzame oplossingen, inspiratie en dus ‘de match’. Of niet. Groene Groeiers is een ondernemersnetwerk van VNO-NCW, waarin ondernemers duurzaamheidsuitdagingen aangaan.

Het programma is ook terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms (onder meer Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts).

Groene Groeiers wordt in samenwerking gemaakt met Provincie Zuid-Holland.

Luister live