Nieuws

Trending Today 01122022

Dilemma: Deuren open of dicht tijdens feestdagen?

Een nieuwe aflevering van Trending Today met Ron Lemmens gemist?

Het jaar 2022 loopt bijna op zijn einde. Dit jaar kan op zijn minst getypeerd worden als heel turbulent. Van de coronacrisis rolden we in een energiecrisis en de oorzaak daarvan kennen inmiddels: de oorlog in Oekraïne. Rusland speelt hierin een prominente hoofdrol op meerdere vlakken, voor West-Europa als voormalig energie- en gasleverancier. Gas, energie en prijzen voor grondstoffen schoten omhoog, met als gevolg een ongekende inflatie in Europa.

Bekend is dat veel ondernemers het moeilijk hebben. In een toenemend aantal gemeenten in Nederland zijn er initiatieven om kleine en middelgrote ondernemers die door de hoge energieprijzen in de problemen zijn gekomen, te steunen.

Stel je bent winkelier; ga je dan bij koud weer de deur van je pand sluiten of zorg je dat je pui wagenwijd open blijft staan om de drempel voor de consument weg te nemen? Het gevolg zou kunnen zijn dat je omzet daalt, omdat de consument niet meer zomaar je winkel inloopt. Er zijn veel dilemma's waar ondernemers momenteel mee te maken hebben. Één daarvan is uiteraard verduurzaming. Ron Lemmens ging erover in gesprek met Michiel Hordijk, directeur bij het IMK (Instituut Midden- en Kleinbedrijf); Madeline Buijs, chief economist en head of research bij Colliers; en neuromarketing-expert, Tim Zuidgeest.

Trending Today is elke woensdag tussen 17:00 en 18:00 uur te horen op New Business Radio. Welke macro economische ontwikkelingen zijn er? Hoe gaan de politiek, diverse sectoren er mee om? Vanuit meerdere invalshoeken belichten we elke week een andere ontwikkeling.

Luister live