Nieuws

met de kennis van nu 01062022

Met de kennis van nu #9

De nieuwste aflevering van 'Met de kennis van nu' met Ron Vergouwen gemist?

In deze uitzending van Met de kennis van nu was serie-ondernemer Derrick Neleman de co-host van Ron Vergouwen. Derrick nam ons, met de kennis van nu, mee in de 'zevensmijlsstappen' die hij als ondernemer heeft gezet, ook tijdens de coronajaren. Wat is de missie die duurzaamheid heet? Wat is zijn geloof in sharefunding om zo met groeikapitaal bedrijven te helpen groeien? Hoe blijft hij de consument bewustmaken? Ron Vergouwen ging er met hem over in gesprek.

Het gaat goed met de sociale startup Oma’s Soep. De soep is inmiddels verkrijgbaar bij onder meer Albert Heijn, Spar, Picnic en Gorillas en de komende jaren wil het bedrijf nog meer groeien door te investeren in marketing, uitbreiding van het team, productontwikkeling en expansie naar het buitenland. De belangrijke basis achter het bedrijfsidee: eenzaamheid onder ouderen is een groot en groeiend probleem. Bijna de helft van alle ouderen in Nederland voelt zich regelmatig eenzaam. Oma’s Soep lost dit probleem op door met de opbrengsten van haar producten activiteiten voor eenzame ouderen te organiseren. Max Kranendijk, een van de founders van Oma's Soep, besprak de plannen en de noodzaak van groeikapitaal met Ron tijdens 'Met de kennis van nu'.

Plastic is een mooie uitvinding, als het maar duurzaam wordt gebruikt. Het is sterk en zit in televisies en smartphones. Maar plastic als wegwerpproduct vinden we echt niet meer kunnen. De broers Marcel en Marco Koers startten daardoor HappySoaps op. Hun ambitie: het grootste plasticvrije merk van Europa worden. HappySoaps maakt 100 procent plasticvrije en natuurlijke verzorgingsproducten toegankelijk voor iedereen. In recordtempo werd eerder dit jaar via crowdfunding een miljoen euro opgehaald, waarmee de start-up nieuwe producten wil ontwikkelen en definitief doorbreken in Europa, startend met Scandinavië. Hoe gaat het anno nu met HappySoaps, in welke stroomversnelling zijn de broers na crowdfunding terechtgekomen? Marcel Koers nam ons mee in de voortgang, en dat: met de kennis van nu.

Met de kennis van nu in gesprek over de actualiteit van toen. Van reacties, resultaten en gevolgen tot wat onbenoemd bleef, presentator Ron Vergouwen bespreekt het live met studiogasten uit bedrijfsleven, politiek en economie.

Het programma hoor je elke vrijdag tussen 13:00 en 14:00 uur en is na afloop terug te beluisteren via de bekende podcastkanalen en de site van De Ondernemer.

Luister live