Nieuws

Charlotte Melkert

Met de kennis van nu #6

De nieuwe aflevering van 'Met de kennis van nu' op New Business Radio gemist?

Personeelstekort. Als er bij ondernemers één woord is dat vaak valt sinds we na corona weer open mochten, staat deze zeker in de top drie. Ron Vergouwen sprak met Charlotte Melkert van Equalture, Milan Hofmans van GoodHabitz en Ruben Vermaak van Bynder over onder meer hun kijk op de arbeidsmarkt.

De Melkert-tweeling is hun techbedrijf in 2018 gestart om iedereen een eerlijke kans op een baan te kunnen bieden. Equalture helpt bedrijven de geschiktheid van een kandidaat te toetsten door gebruik te maken van algoritmes. Op die manier willen Fleur en Charlotte eraan bijdragen dat sollicitanten opvallen door hun kwaliteiten en niet buitenspel worden gezet wegens hun geslacht, huidskleur, seksuele voorkeur of geloof.

Inmiddels gebruiken honderden grote en kleine bedrijven het platform van Equalture, waar veertig mensen werken. Charlotte en Fleur zijn opgenomen in de Inclusive 30 die met hun product of dienst helpen het Nederlandse bedrijfsleven inclusiever te maken, en hebben een notering in de befaamde 30 Under 30-ranking van Forbes.

Liefst 45% van de Nederlandse werknemers is geneigd op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever bij onvoldoende mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Dat blijkt uit onderzoek van GoodHabitz naar het belang van persoonlijke ontwikkeling op de werkplek.

Van wie daadwerkelijk de stap zet om op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever, vindt 46% dat persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden een (zeer) grote rol spelen bij de keuze voor een nieuwe werkgever. Maar: hier speelt de leeftijd van de werknemer wel een rol in.

In 'Met de kennis van nu' ging Ron met Milan Hofmans, Country Director bij GoodHabitz Nederland, dieper in op de resultaten van het onderzoek, de vergelijking met het buitenland en de rol van GoodHabitz bij persoonlijke ontwikkeling.

IT-specialist Bynder voert met ingang van 1 juli een vierdaagse werkweek in. Door deze kortere werkweek krijgen de ruim 450 medewerkers, ook in andere landen, volgens het bedrijf "de flexibiliteit om de werkdagen beter te in te delen en meer tijd te besteden aan hun mentale, fysieke en emotionele welzijn."

Bynder was in 2016 al de eerste Nederlandse werkgever die onbeperkt betaald verlof invoerde en liep naar eigen zeggen ook voorop met het implementeren van een post-corona hybride werkmodel.

Het bedrijf zegt voortdurend naar nieuwe mogelijkheden te zoeken om de werknemerservaring te verbeteren, terwijl de focus op een hoge klanttevredenheid en bedrijfsprestaties blijft. Over de keuzes van Bynder, de effecten van hun onderscheidende aanpak op de arbeidsmarkt en wat ze mogelijk met de kennis van nu anders zouden hebben aangepakt, sprak Ruben Vermaak, Global Director of People & Development, ons bij.

Met de kennis van nu in gesprek over de actualiteit van toen. Van reacties, resultaten en gevolgen tot wat onbenoemd bleef, presentator Ron Vergouwen bespreekt het live met studiogasten uit bedrijfsleven, politiek en economie.

Het programma hoor je elke vrijdag tussen 13:00 en 14:00 uur en is na afloop terug te beluisteren via de bekende podcastkanalen en de site van De Ondernemer.

Luister live