Nieuws

130522 Met de kennis van nu

Met de kennis van nu #2

De tweede aflevering van 'Met de kennis van nu' met Ron Vergouwen gemist?

Te gast was journalist Angelique Kunst, auteur van het boek 'Er is er hier maar één de baas over zakenman Gerard Sanderink'. Zij volgt de bizarre verwikkelingen rond Sanderink sinds april 2019 op de voet voor De Twentsche Courant Tubantia. In haar boek beschrijft ze de soms schokkende en dan weer tragikomische lotgevallen van Sanderink en zijn vriendin, de zelfverklaarde cyberexpert Rian van Rijbroek.

Met Han de Hair, voorzitter van de Vereniging Exclusieve Sportcentra en eigenaar van Gymnasion, blikte Ron terug op het beleid vanuit Den Haag. Het wel en vooral niet mogen openen van de deuren, onbegrip en ongeloof vanuit de branche en de effecten voor de langere termijn. 

Judith Eyck, ceo van Vakanties.nl en Zoover, zat al in de beginfase van corona in quarantaine op rondreis door Argentinië en middenin de coronacrisis maakte haar Vakanties.nl bekend dat het grote en bekende reviewplatform Zoover over te nemen. Never waste a good crisis, stelde ze destijds, maar: hoe is dat met de kennis van nu?

Bij veel ondernemers staan ze nog op het netvlies, de veelal gitzwarte voorspellingen van het CBS, Centraal Planbureau en banken. Experts struikelden over elkaar heen met doemscenario's en waarschuwingen en sloegen de plank veelal mis. Consumentenpsycholoog Patrick Wessels gaf duiding aan de voorspellingen van toen, de afzenders ervan, de manier van communiceren en het effect op consumentengedrag en -vertrouwen.

Met de kennis van nu in gesprek over de actualiteit van toen. Van reacties, resultaten en gevolgen tot wat onbenoemd bleef, presentator Ron Vergouwen bespreekt het live met studiogasten uit bedrijfsleven, politiek en economie.

Het programma hoor je elke vrijdag tussen 13:00 en 14:00 uur en is na afloop terug te beluisteren via de bekende podcastkanalen en de site van De Ondernemer.

Luister live