Nieuws

Jacco Vonhof MKB Nederland Corona Updates

Opkrabbelen zonder personeel?

In Trending Today stond het personeelstekort, wat bedrijven in meerdere sectoren hard treft, centraal.

Dit probleem ansich is niet nieuw, maar wat wel nieuw is, is dat ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis nu de kans hebben om weer uit het dal te kruipen. Dat is alleen een hele opgave zonder personeel.

Ron Lemmens ging in gesprek met Joop Schippers, hoogleraar Arbeidseconomie aan de Universiteit Utrecht. Zijn onderzoek richt zich op uiteenlopende aspecten van de arbeidsmarkt. De laatste jaren staan vooral zijn activiteiten als één van de coördinatoren van de hub/het platform Future of Work centraal.

De horecasector wordt geraakt door crisis na crisis. Eerst waren daar de coronaschulden, dan kan je er nu uit komen, maar is er een zwaar tekort aan personeel en als klap op de vuurpijl wordt de inkoop van producten duurder, als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Dirk Beljaarts, algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), reageerde hierop.

Veel MKB bedrijven kampen met een personeelstekort, waar liggen voor deze bedrijven de uitkomsten? Ron sprak erover met Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland.

Momenteel is er een overschot aan vacatures. Hebben mensen wel eens gedacht aan een carrière switch? Joël Visscher ging met deze vraag de straat op. Tom Bos van Online Academy haakte hierop in.

Trending Today is elke woensdag tussen 17:00 en 18:00 uur te horen op New Business Radio. Welke macro economische ontwikkelingen zijn er? Hoe gaan de politiek, diverse sectoren er mee om? Vanuit meerdere invalshoeken belichten we elke week een andere ontwikkeling. 

Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Glenn van der Burg, Martine Hauwert, Fabienne de Vries en Ron Lemmens.

Luister live