Nieuws

 Marcel van der Quast en Mitchell van Koert

De krappe arbeidsmarkt

Glenn van der Burg ging tijdens People Power in gesprek met verschillende gasten.

Met de krappe arbeidsmarkt is arbeidsmarktcommunicatie nog belangrijker geworden. Hoe onderscheid je jezelf van anderen, welke media gebruik je, hoe zorg je voor een pakkende boodschap en wat moet je ook vooral niet doen? Glenn ging erover in gesprek met Marcel van der Quast, auteur en podcasthost en Mitchell van Koert, Senior Consultant Talent Acquisition bij Achmea.

“Stop met onderwijs en begin met leren”. De waarheid is dat we de grote meerderheid vergeten van wat we leren. Dit is een serieus probleem dat grote gevolgen heeft voor bedrijfsopleidingen en de manier waarop Learning & Development wordt vormgegeven. Wanneer L&D-teams programma's onjuist uitvoeren, lopen hun leerlingen het gevaar de inhoud van programma's te vergeten. Leren we op de verkeerde manier en we leren niet allemaal op dezelfde manier. Als L&D erin slaagt de mal te doorbreken, kan de leerervaring van mensen aanzienlijk worden verbeterd, maar waar moeten we beginnen bij het herdefiniëren van onze L&D-strategieën? In deze aflevering van People Power sprak Glenn van der Burg met Nick Shackleton-Jones, die al zo'n 20 jaar bezig is met leren en begon als docent psychologie en Tom Bos van de Online Academy.

Elke maandag van 14:00 tot 17:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live