Nieuws

Groenleven woensdag 15 januari

De rol van water in energietransitie

Glenn van der Burg sprak met Annette Ottolini, Oeds Bijlsma en Siebren Zijlstra tijdens Impact.

De waterschappen beheren 18.000 km aan dijken, 225.000 km aan watergangen, 6175 gemalen, 325 rioolwaterzuiveringsinstallaties en zo’n 6.600 km aan wegen. De waterleidingbedrijven beheren zo’n 23.000 ha aan natuurgebied. Een enorme potentie aan ruimte, gebouwen en installaties voor de energietransitie.

Welke rol zien waterschappen en waterleidingbedrijven voor zichzelf in de energietransitie? Wat doen ze al? Welke plannen liggen er? Wat is er nodig om te versnellen? Glenn van der Burg besprak het met Annette Ottolini, algemeen directeur bij Evides Waterbedrijf; Oeds Bijlsma van Waterschap Friesland en Siebren Zijlstra, senior adviseur bij Groenleven. 

Het programma wordt gemaakt in samenwerking met Groenleven vanaf Terschelling tijdens Springtij 2021. Het jaarlijkse forum waar samenwerkingen worden gesmeed en krachten gebundeld om de wereld te verduurzamen.

Impact is elke tweede en vierde vrijdag van de maand tussen 14:00 en 15:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

Luister live