Nieuws

KPN Security

Company Challenge met KPN Security

Donderdag om 11:00 uur hoorde je Mark de Groot en Erno Doorenspleet bij Fabienne de Vries.

Cybercriminaliteit heeft een enorme impact op onze samenleving en economie. Tijdens deze Company Challenge ging Fabienne de Vries in gesprek met Mark de Groot, Ethical Hacker bij KPN REDteam en Erno Doorenspleet, CTO van KPN Security.

Mark voert dagelijks aanvallen uit op de infrastructuur van KPN en haar klanten, middels deze aanval versterken zij niet alleen hun aanval maar ook hun eigen "afweersysteem". Erno maakt deel uit van KPN Security als CTO is hij het technische geweten van het bedrijf. Hij houdt toezicht op de Security Research activiteiten, waaronder Cyber Central en het Security Lab.

Vanuit de wetenschap belde Fabienne met Temme Sikkema. Temme is verbonden als assistant-professor aan de Vakgroep Accountancy van de Rijksuniversiteit Groningen. De afgelopen vijfentwintig jaar heeft hij als specialist op het gebied van informatiebeveiliging en IT Risk Management gewerkt, met een sterke focus op het middenbedrijf in binnen en buitenland.

Wat valt hem op in de praktijk? En hoe waarborg je het continue securityproces in jouw bedrijf? Hierover ging Fabienne met de heren in gesprek.

Company Challenge
Leidinggevenden lopen regelmatig tegen lastige vraagstukken in de organisatie aan. Dit zijn vraagstukken waar ze zelf niet de kennis, ervaring of de tijd voor hebben om het op te lossen. Tijdens 'Company Challenge'  hoor je de vraagstukken waar jij en jouw vakgenoten mee worstelen en de adviezen en tips van ervaren leidinggevenden en experts.

De vraagstukken zijn herkenbaar of zorgen ervoor dat je weer nieuwe onderwerpen hoort, waar aandacht aan besteed moet worden. De adviezen kun je direct toepassen in je eigen organisatie. 

 

Luister live