Nieuws

LIVE IN HILLY!

Welkom in Hilversum!

Nieuwe inwoners moeten zich welkom voelen in je gemeente. Dat kan je op veel manier aanpakken. Maar als je het echt goed wil doen maak je er een speciaal evenement van. En dat doet de gemeente Hilversum. New Business Radio was er bij!

Traditioneel houdt de gemeente Hilversum een jaarlijkse welkomstavond speciaal voor nieuwe inwoners (18 jaar en ouder). De gemeente laat graag zien wat ze voor nieuwe en actieve inwoners kan betekenen en wat prettig en bijzonder is aan het wonen in Hilversum.

Programma
De avond startte met het openingswoord van burgemeester Pieter Broertjes en een muzikaal optreden van studenten van Globe, het Centrum voor Kunst en Cultuur, met hun docent Nicolaas Duin. Aansluitend maakten de gasten samen met de wethouders en medewerkers een tour door het Raadhuis. 

Sprekers
Tijdens de avond  en de tour waren er diverse sprekers aanwezig. Zo konden inwoners tijdens de ronde “Ontmoet de Politiek” in gesprek gaan met Hilversumse raadsleden en vertelde Martine van Os, presentatrice bij Omroep Max, meer over Hilversum Mediastad. Kees van Oorschot, directeur van Globe, en Robbert Jan Proos, voorzitter van Theatergroep Fusie, waren er om alles te delen over de Hilversumse cultuur. Herman Dummer, voorzitter van de Stichting Open Studio Dagen, en Edwin Spitsbaard, horeca-ondernemer, vertelden meer over Hilversumse evenementen en horeca. Norman Vervat en Tom Hoevenaars van het Dudok Architectuur Centrum deelden hun enthousiasme over Dudok, de architect van ons wereldberoemde raadhuis. Tot slot droeg de Hilversumse Stadsdichter Robert Grijsen speciaal voor deze gelegenheid een gedicht voor.

Media
Nieuw dit jaar is dat er tijdens de avond diverse media live aanwezig waren. New Business Radio had een mobiele radiostudio in de Burgerzaal en verzorgde de hele avond een live uitzending. Showbizz TV maakt tv- opnames in de Raadzaal en op diverse andere locaties in het Raadhuis. De beelden werden live gestreamd en worden na afloop gedeeld via social media.

Luister live