Nieuws

Xebia Innovation day

Special: Innovation Day

Op 28 oktober was de allereerste Innovation Day! Daarbij leerden scholieren van diverse middelbare scholen een eigen app, website, game of andere toepassingen bouwen. De begeleiding was in handen van ervaren programmeurs van Xebia. Wij maakten een twee uur durende special!

Xebia en Hilversum Media Campus, platform voor ‘life-long learning’ in de media zetten zich tijdens het evenement in om jongeren uit de gemeente kennis te laten maken met programmeren. Samen met docenten van diverse middelbare scholen, ontwikkelde Xebia een programma waarin jongeren tussen de 13 en 17 jaar de kans kregen hun idee met hulp van ervaren software-ontwikkelaars tot leven te brengen. Op diverse scholen werd daarom de afgelopen periode extra aandacht besteed aan het thema ‘IT en programmeren’. Tijdens de lessen bedachten leerlingen ideeën voor een website, app, game of andere toepassingen. Deze ideeën konden ze inzenden voor de Innovation Day. De leukste en origineelste ideeën zijn gerealiseerd.

Innovatie staat bij Xebia hoog op de agenda. Het enthousiasme van de consultants bij Xebia werkt aanstekelijk en daarmee wil Lammert Westerhoff, mobile developer bij het bedrijf graag ook jongeren besmetten: “Kennisdeling staat bij ons centraal. Naast twee wekelijkse kennissessies, organiseren wij elke twee maanden een innovatiedag. Die dag werken consultants van de verschillende divisies binnen Xebia samen en ontstaan er weer nieuwe ideeën en producten. Het leek mij leuk om onze kennis en werkwijze te delen met jongeren. En te laten zien hoe gaaf het is om zelf echt iets te maken.”

Luister live