Nieuws

050916 People Power Karolien Niederer en Erik Veldhoen

Robotisering: kans of bedreiging?

Te gast bij People Power was Karolien Niederer van Vebego. Zij ziet robotisering als een kans om ons werk makkelijker en veiliger te maken. Daarnaast komen er nieuwe banen. Maar niet iedereen ziet het zo rooskleurig in. Kans of bedreiging? 

Erik Veldhoen was de tweede gast bij Glenn van der Burg, grondlegger van Het Nieuwe Werken en geestelijk vader van het Interpolis Kantoor Concept (IKC) voor het nieuwe hoofdkantoor in Tilburg. Is robotisering de volgende stap in de ontwikkeling van de wereld van werk?

Deze aflevering is onderdeel van de reeks People Power Opinie over de toekomst van de arbeidsmarkt. Meer dan 1 miljoen ZZP'ers. Blijft de flexibilisering doorzetten? En is dat eigenlijk een goede zaak? De zorg dreigt onbetaalbaar te worden met meer dan meer dan 1 miljoen werknemers. Kan dat niet slimmer? Veel mensen zijn langdurig zonder werk. Is er een dwangmiddel nodig voor werkgevers? In People Power Opinie gaan experts en ondernemers in gesprek over de toekomst van de arbeidsmarkt.


Elke maandag van 16 tot 17 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, Dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start up tot ijzersterke multinational. Iedereen praat mee op New Business Radio!

Luister live