Nieuws

Robin Berg

Elektrische revolutie

De elektrische auto wordt steeds populairder maar zijn we hier wel op voorbereid? De laadinfrastructuur blijft achter en ook op het gebied van energie kan er nog veel verbeterd worden. Tijd om de overheid te overtuigen dat er iets moet gebeuren.
 
Auke Hoekstra is Senior Advisor Smart Mobility aan de TU Eindhoven. Samen met andere wetenschappers schreef hij een brief met aanbevelingen voor de Tweede Kamercommissie die gaat over elektrisch rijden. Het codewoord is Smart Charging. Door slim te laden ontstaat er optimale synergie tussen elektrische auto's en duurzame energie. Maar dan moet wel eerst de energiewet worden aangepast.
 
 
Ook Robin Berg van LomboXnet was bij dit rondetafelgesprek aanwezig. LomboXnet maakt van de Utrechtse wijk Lombok een moderne duurzame wijk met naast supersnel internet ook smart solar charging. Ook hij vindt dat de overheid stappen moet nemen door de energiebelasting aan te passen en te gaan experimenten met de autobatterij als opslagbron voor energie.
 
 
Het programma 'Digital Transformation' gaat over radicale digitale innovaties, met wekelijks ondernemende studiogasten en aandacht voor nieuwe technologieën en gadgets die ons leven gaan veranderen.
 
 
'Digital Transformation' wordt gemaakt in samenwerking met Mobiquity en is elke donderdagmiddag om 15.00 uur live te beluisteren op New Business Radio. 
 
 
De wekelijkse uitzendingen worden ook als podcast beschikbaar gesteld.
 

Luister live