Nieuws

Digital Transformation

André Kuipers in Digital Transformation!

Donderdag kwam Digital Transformation live vanaf ESS Side Event “Space for Food Security” in Den Haag! Hoe gaan we in de toekomst 9 miljard mensen voeden? In de uitzending sprak Vincent met niemand minder dan astronaut André Kuipers.

André Kuipers ging twee keer de ruimte in voor de ESA en bouwde mee aan grote ruimteprojecten. Tegenwoordig richt hij zich op het promoten van ruimtevaart, wetenschap en technologie. Vanuit de ruimte zag hij hoe de mens bezig is de aarde te verwaarlozen en hij besloot om ambassadeur van het WNF te worden.

We spraken met hem over de missie om de aarde duurzamer te maken. Maar ook bespraken we de nieuwste innovaties in de ruimtevaart, ruimtevaartprojecten zoals die van Elon Musk's Space X en zijn eigen ruimtevaartprojecten zoals Urthecast. Dit is een startup die iedere 5 dagen alle plekken van de wereld in beeld brengt en waarvoor hij in de ruimte de camera's heeft geplaatst. Hoe kan dit soort technologie ons helpen om de aarde duurzamer te maken en in de toekomst 9 miljard monden te voeden?

Ook Ruud Grim schuift was aanwezig, hij is senior advisor en coordinator bij Netherlands Space Office (NSO). Hij werkte als project manager mee aan miljoenenprojecten als het European Robotic Arm project en het ASTRON LOFAR project, ’s werelds grootste radiotelescoop. In zijn huidige functie faciliteert en stimuleert hij het gebruik van satellietdata voor de The Societal Benefit Areas (biodiversiteit, ecosystemen, energie, gezondheid, klimaatverandering, landbouw, rampen, water, en weer), onderzoek en commerciële business. 

Het programma 'Digital Transformation' gaat over radicale digitale innovaties, met wekelijks ondernemende studiogasten en aandacht voor nieuwe technologieën en gadgets die ons leven gaan veranderen.

 
'Digital Transformation' wordt gemaakt in samenwerking met Mobiquity en is elke donderdagmiddag om 15.00 uur live te beluisteren op New Business Radio. 
 
De wekelijkse uitzendingen worden ook als podcast beschikbaar gesteld.
 

Luister live