Nieuws

NIS2 werken

NIS2 en de toekomst van veiligheid

Vrijdag om 12:00 uur hoor je een nieuwe Cybersecurity in de Boardroom.

In deze aflevering richten we ons op NIS2, de nieuwe Europese wetgeving die de digitale veiligheid van organisaties moet versterken. NIS2 staat voor de Netwerk- en Informatiebeveiliging Richtlijn 2 en heeft als doel organisaties beter te beveiligen tegen cyberdreigingen door nieuwe verplichtingen op te leggen. Dit gebeurt door bestuurders aansprakelijk te stellen en verantwoordelijkheden door de hele keten heen te verdelen. Maar wat betekent dit in de praktijk en hoe kijken de betrokken professionals naar de invoering van deze wetgeving? 

Ron Lemmens gaat erover in gesprek met Floor de Vroome, bestuurder bij zorgstichting 't Heem; Jelmer Schreuder, policy manager bij NLdigital; en Thomas Beuger, senior security consultant bij Ictivity. Wat is de impact van NIS2 op hun organisaties en de bredere sector, evenals hun persoonlijke ervaringen met de implementatie van deze wetgeving?

Cybersecurity in de Boardroom
Of het nu gaat om leidinggeven aan een grote organisatie of deelnemen in een klein team, iedereen moet op de hoogte zijn van security. In onze podcastserie bespreken we alles wat te maken heeft met digitale veiligheid en hoe je je organisatie veilig kunt houden.

In elke aflevering krijg je praktische tips en inzichten van experts. Zij delen hun kennis over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van cybersecurity en geven advies over hoe je als bestuurder én als teamlid kunt zorgen voor een digitaal veilige omgeving. 

Luister live