Nieuws

Prinsjesdag Foto: Rijksoverheid

Wat wordt de erfenis van Prinsjesdag 2024?

New Business Radio Trending! met Ron Lemmens gemist?

In deze uitzending besprak hij met zijn gasten de belangrijkste kabinetsplannen voor 2025 en wat deze betekenen voor bedrijven.

Zo ging het onder meer over de verlaging van de mkb-winstvrijstelling en de zelfstandigenaftrek, de strengere handhaving op schijnzelfstandigheid met de wet DBA, maar ook de btw-verhoging van 9% naar 21%. Het nieuwe kabinet is van plan om in 2026 het btw-tarief voor cultuur, media, logies, boeken en sport flink te verhogen. Wat zijn de effecten voor deze branches?

Ron Lemmens sprak tijdens deze aflevering met Thomas Bruning, algemeen secretaris van de Nederlandse Vereniging voor Journalisten (NVJ). In de media werken veel zzp'ers die dubbel te maken hebben met deze kabinetsplannen, zowel op het gebied van zelfstandigheid als de btw-verhoging.

Daarnaast sprak hij ook met politiek verslaggever Tom Staal, Cristel van de Ven, voorzitter van Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN); Lodewijk Klootwijk, directeur van het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS); en met Henk Hofstra, kunstenaar en voorzitter van de Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK).

Alle gasten deelden hun visie op wat deze kabinetsplannen betekenen voor zelfstandigen, ondernemers en de creatieve sector.

New Business Radio Trending! is elke derde donderdag tussen 17:00 en 18:00 uur te horen op New Business Radio. Welke economische ontwikkelingen zijn er? Hoe gaan de politiek en diverse sectoren ermee om? Vanuit meerdere invalshoeken belichten we elke maand een andere ontwikkeling. 

Foto: Rijksoverheid

Luister live