Nieuws

05092024 company challenge

De juiste AI-strategie voor jouw bedrijf

De Company Challenge stond dit keer in het teken van AI-strategie.

Diverse onderzoeken, waaronder de Cisco AI Readiness Index uit begin 2024, lieten zien dat minder dan een kwart van de Nederlandse bedrijven klaar is voor Artificial Intelligence. Daarin scoort Nederland, vergeleken met andere vergelijkbare Europese landen, laag.

Hoewel het zorgwekkend is dat bijna alle ondervraagde Nederlandse bedrijven aangaven nog niet klaar te zijn voor AI, is het geruststellend dat er wel bewustwording is: ruim 90 procent gaf aan dat de nood aan AI in hun organisatie in de afgelopen zes maanden dringender is geworden. Ze zijn van mening dat het ontbreken van een AI-strategie binnen een jaar nadelige gevolgen kan hebben, bijvoorbeeld voor het beheren van de IT-infrastructuur of cybersecurity.

In de vorige Company Challenge hoorde je antwoord op de vraag, ‘AI: What to think?’ en in deze aflevering stond hoe je AI nu praktisch toe kunt toepassen in je bedrijfsvoering centraal. Hoe bepaal je de AI-strategie voor jouw organisatie? 

Ron Lemmens ging erover in gesprek met Hendrik-Frans den Hartogh, IT Director bij Peinemann; Jack Esselink, Data & AI Evangelist bij Studio Pulpit; en Yorick Kuindersma, Technical Lead bij AllSolutions.

Company Challenge
Leidinggevenden lopen regelmatig tegen lastige vraagstukken in de organisatie aan. Dit zijn vraagstukken waar ze zelf niet de kennis, ervaring of de tijd voor hebben om het op te lossen. Tijdens 'Company Challenge' hoor je de vraagstukken waar jij en jouw vakgenoten mee worstelen en de adviezen en tips van ervaren leidinggevenden en experts.

De vraagstukken zijn herkenbaar of zorgen ervoor dat je weer nieuwe onderwerpen hoort, waar aandacht aan besteed moet worden. De adviezen kun je direct toepassen in je eigen organisatie.

Luister live