Nieuws

Quarant - Dennis 010824

Werken aan een solide ethisch fundament

Tijdens een Business Update ging het over ethiek voor gemeente.

Overheden staan voor de uitdaging de technische mogelijkheden en wensen uit de maatschappij bij te houden én tegelijkertijd zorgvuldig te handelen. Dat is lastig, want nieuwe technische mogelijkheden brengen vaak complexe dilemma’s met zich mee. Wel of geen camera’s voor de veiligheid in een winkelcentrum of bijvoorbeeld wel of geen persoonsgegevens gebruiken voor stadsplanning?

Dit soort dilemma’s kun je alleen oplossen als het voor iedereen duidelijk is op welke waarden bij ethische reflectie leidend zijn in je organisatie. Hoe kun je ethiek toepassen in je besluitvormingsproces? Martine Hauwert ging erover in gesprek met Dennis van der Valk, consultant bij Quarant.

New Business Radio Update
New Business Radio maakt speciale updates & podcasts om iedere sector te informeren. De updates worden uitgezonden op New Business Radio en de podcast wordt tevens verspreid via alle bekende podcastkanalen (o.a. Spotify & Apple Podcasts) en social media kanalen.

In deze updates hoor je een ander geluid. Los van het traditionele nieuws, hoor je van ondernemers wat er leeft binnen hun bedrijf of sector en delen zij hoe zij hier mee omgaan. Wat voor kansen ontstaan er en hoe kan je als organisatie zo optimaal mogelijk bewegen in een tijd als deze?

Tijdens de non-stop uren op New Business Radio hoor je altijd al de meeste interessante updates over innovatie en duurzaamheid. Wat zijn de interessante ontwikkelingen in jouw branche? Wat is er anders? Laat het ons weten!

De Business Update op New Business Radio wordt mede mogelijk gemaakt door Hét Ondernemersbelang.

Luister live