Nieuws

Let's Talk Business: TeldersStichting 240724

Een liberale toekomst voor de woningmarkt

Ron Lemmens ontving de TeldersStichting in Let's Talk Business.

De TeldersStichting is de politiek-wetenschappelijke instelling voor een liberale benadering van maatschappelijke vraagstukken en het wetenschappelijk bureau ten behoeve van de VVD. Patrick van Schie is sinds 2001 directeur van de TeldersStichting. Hij is historicus en promoveerde aan de Universiteit Leiden met zijn proefschrift 'Vrijheidsstreven in verdrukking. Liberale partijpolitiek in Nederland 1901-1940'.  

De TeldersStichting heeft onlangs haar nieuwste publicatie, 'WoningMarktMeester: Een liberale, effectieve visie op de woningmarkt', gepresenteerd. Dit rapport biedt een grondige analyse van de Nederlandse woningmarkt en stelt concrete beleidsvoorstellen voor om de markt effectiever en liberaler te maken.

Roald van der Linde is een voormalig politicus en heeft bijgedragen aan het rapport. Het rapport bevat diverse stellingen en een gedetailleerde mindmap die de kernpunten en beleidsvoorstellen visualiseren. Hoe kan de politiek vanuit de liberale waarden van vrijheid en autonomie de taken en rol van de overheid vormgeven zodat de markt weer zijn werk kan doen en woningen gaat creëren? Ron Lemmens ging er met de heren over in gesprek.

In het radioprogramma Let’s Talk Business gaat het uiteraard over de business, maar vooral ook over de persoonlijke visie en de ambities van de hoofdgast. Er wordt teruggeblikt, vooruitgekeken en er worden persoonlijke ervaringen gedeeld. Wat ging er goed, wat zijn leerpunten en hoe ziet de business er over vijf jaar uit.

Dit alles in een één uur durend radioprogramma, met lekkere muziek en onder de enthousiaste (bege)leiding van presentatoren Martine Hauwert, Fabienne de Vries, Ron Lemmens, Folkert Tempelman, Robert Denneman, Rick van Velthuysen en Koen Bugter.

Voor internationaal opererende bedrijven is er ook Let's Talk Business International. Deze uitzendingen zijn Engels- of anderstalig.

Ken je zelf ondernemende mensen die je graag in de uitzending zou willen horen? Laat het ons weten via info@newbusinessradio.nl of tweet het via @newbusradionl.

Let's Talk Business hoor je elke werkdag tussen 10:00 en 11:00 uur op New Business Radio.

Let’s Talk Business wordt mede mogelijk gemaakt door Baaz.nl.

Luister live