Nieuws

Company Challenge AI 250624

Nederland koploper in AI-adoptie, maar waarom?

De Company Challenge stond dit keer in het teken van AI.

Tijdens deze uitzending doken ze dieper op de vraag 'AI, what to think?'. De adoptie van AI heeft een aanzienlijke impact op Nederlandse bedrijven. Zo biedt AI economische groeimogelijkheden en zorgt AI voor versnelling in verschillende bedrijfsonderdelen, zoals productiviteit, interne processen en productontwikkeling. Toch blijven beveiligings- en ethische kwesties een zorg. Zo wijst onderzoek uit dat 60% van de bedrijven IT-beveiliging als het grootste risico bij AI-toepassingen noemt. Daarnaast heerst er bezorgdheid over de impact van AI op banen en sectoren, waarbij een derde van de bedrijven zich zorgen maakt over de gevolgen voor hun branche. Ondanks de uitdagingen omarmen Nederlandse bedrijven AI in rap tempo, waardoor Nederland een koploper is in AI-adoptie. 

Ron Lemmens ging hierover in gesprek met Hendrik-Frans den Hartogh, IT Director bij Peinemann; Jack Esselink, Data & AI Evangelist bij Studio Pulpit en Yorick Kuindersma, Technical lead bij AllSolutions.

Company Challenge
Leidinggevenden lopen regelmatig tegen lastige vraagstukken in de organisatie aan. Dit zijn vraagstukken waar ze zelf niet de kennis, ervaring of de tijd voor hebben om het op te lossen. Tijdens 'Company Challenge' hoor je de vraagstukken waar jij en jouw vakgenoten mee worstelen en de adviezen en tips van ervaren leidinggevenden en experts.

De vraagstukken zijn herkenbaar of zorgen ervoor dat je weer nieuwe onderwerpen hoort, waar aandacht aan besteed moet worden. De adviezen kun je direct toepassen in je eigen organisatie. 

Luister live