Nieuws

MOVARES

De duurzame verbouwing van Amsterdam CS

Een nieuwe aflevering van Impact met Glenn van der Burg gemist?

Elke dag stromen er 200.000 reizigers door station Amsterdam Centraal. In 2030 zullen dat er naar verwachting 275.000 zijn. Om dat in goede banen te leiden moeten Amsterdam Centraal en de omliggende sporen de komende jaren ingrijpend aangepast worden. Tijdens die enorme verbouwing moeten de treinen blijven rijden en het station bereikbaar zijn. Hoe klaar je zo’n klus die onder het vergrootglas ligt van publiek, politiek en media? Wat komt daar allemaal bij kijken en hoe zorg je dat bij ieder onderdeel de duurzaamheid voorop staat? 

Glenn van der Burg ging er tijdens de uitzending over in gesprek met Mieke van Eerten-Jansen, senior adviseur duurzaamheid en programmamanager bij Movares; en Chantal Serree, adviseur duurzaamheid bij Prorail.

Het programma wordt gemaakt in samenwerking met het impactonderzoekscentrum Impact Centre ErasmusGroenLeven, marktleider op het gebied van zonne-energie, en duurzaam-ondernemen.nl, hét online kenniscentrum voor duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Impact is normaal elke derde en vierde vrijdag van de maand tussen 11:00 en 12:00 uur en nu eenmalig op de maandag te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

Luister live