Nieuws

Ronald Kleverlaan MKB Finance Week 210624

De MKB Finance Week op New Business Radio gemist?

Luister hier de MKB Finance Week van De Ondernemer terug.

Dag vijf

Econoom Ronald Kleverlaan van Stichting MKB Financiering beantwoordde vragen van mkb-ondernemers en gaf zijn mening over wat overheid, politiek en banken voor het mkb zouden moeten doen.

Ook hoorde je Roland Tameling en Sander Nederhof van ASU Advies en Administratie. Er waren vragen over onder andere inkomstenbelastingen, over de boxen 1, 2 en 3. Wat gaat er veranderen, kan ik daar rekening mee houden, maar bovenal: leg dat nog eens goed uit. Waar beter dan in een boksring (meer dan een woordspeling in dit geval) om het daar over te hebben. Roland Tameling  stond tegenover Sander Nederhof om eens goed te sparren over de drie boxen.

Verder sprak Gerben van Driel met Dewi Vermeulen en Stephan van de Velde van Yuki en Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland.

Na afloop van elke uitzending worden de interviews beschikbaar gesteld als podcast via New Business Radio, De Ondernemer en de bekende podcastkanalen.

Dag vier

Of, en hoe, de kassa in de winkelstraat rinkelt. In gesprek met brancheorganisaties INretail en Koninklijke Horeca Nederland: hoe gaat het financieel met de retail en de horeca? Rinkelt de kassa en hoe staat met de effecten van hypotheek en/of huur, energierekening, personeel en minimumloon? Gerben van Driel ging er over in gesprek met Gjalto Beek en Mike Pietersz van CanCanteen, Milou de Nijs van Voam, Gerard van der Wal van Guzo, Henk Deraedt van Allianz, Julian van de Steeg van Bridgefund en Thomas Vles van GoDutch.

Dag drie

Ondernemers moeten risico's begrijpen, dus het identificeren en beheren van zaken die hun financiële gezondheid kunnen bedreigen. Denk aan het afdekken van belangrijke activa met verzekeringen en het vermijden van te veel afhankelijkheid van één klant of leverancier. Gerben van Driel ging er over in gesprek met Carlo van der Weg van Credion, Paul Scholten van Buckaroo en Gijs Dalen Meurs van Eyevestor.

Dag twee 

De financiële effecten van de coronajaren zijn nog altijd merkbaar in het mkb. Zakelijke betaalachterstanden en conflicten, voor Jacqueline Zuidweg en haar adviesteam van Geldfit Zakelijk is het nog altijd dagelijkse kost. Leer van alle ervaringen en weet: hoe krijg je als ondernemer weer grip op je geld? Gerben van Driel ging erover in gesprek met Jacqueline Zuidweg van Geldfit Zakelijk, Marijke Vuijk van Koninklijke Horeca Nederland en Nina Rigtering en Lisa Hartog van Interpolis.

Dag één

De Ondernemer presenteert de MKB Finance Week. Elke dag live radio, elke dag artikelen op de website van De Ondernemer met alles over finance. Als mkb-ondernemer moet je over verschillende financiële aspecten goed geïnformeerd zijn om je bedrijf te runnen. Met adviezen van experts, voor en door ondernemers, helpt de MKB Finance Week daarbij.

Hoe staat het mkb er in Nederland anno nu financieel voor? Van recente onderzoeken en cijfers, tot vragen, problemen en oplossingen. Met twee experts kwam het allemaal aan bod: Menno Snel (speciaal gezant mkb-financiering) en Ronald Kleverlaan (voorzitter Stichting MKB Financiering). Verder te gast waren Folkert Eggink van Mogelijk Vastgoedfinanciering, financieel adviseur Joost Ruikes, Christian Slob van Berenschot en Jan Meerman van INretail.

Na afloop van elke uitzending worden de interviews beschikbaar gesteld als podcast via New Business Radio, De Ondernemer en de bekende podcastkanalen.

Luister live