Nieuws

Future friday glenn vd burg

Bedrijven aansprakelijk voor duurzaamheid door CSDDD

Je zag en hoorde het tijdens een nieuwe aflevering van Future Friday.

Geen kinderarbeid meer en nooit meer duizenden liters water verspillen voor het maken van één spijkerbroek. Althans dat is de bedoeling achter de 'anti-wegkijkwet' die is aangenomen door het Europees parlement. Hoe moet je je als bedrijf hierop voorbereiden? Jessica Boekhoudt, Director Sustainability; en Daphne Hendriks, Manager Sustainability bij Forvis-Mazars gaven advies.

De groene arbeidsovereenkomst. Klinkt fijn, maar wat is het en wat gaat dat veranderen? Maartje Bregman van Happy Times Magazines legde uit.

Inkoop, productie, verkoop, werkgelegenheid, alles in je keten heeft impact op milieu en maatschappij. Maar hoe meet je de impact van je organisatie? Tjeerd Krumpelman van Grant Thornton Impact House en Astrid Kaag van het Brabant Outcomes Fund waren hiervoor te gast.

Duurzaam-ondernemen.nl deelde tijdens de Future Friday Update het meest opvallende duurzaamheidsnieuws.

Onder meer Robert de Ruiter van Univé, Esther Tamboer van Springtij, Karel Hoeben van Cityhub, Arjan de Putter van Fast Concepts en alpineskiester Kiara Derks geven in snelle pitches van één minuut hun brandende nieuws in Fast Forward. 

Future Friday is elke tweede vrijdag van de maand tussen 12:00 en 13:00 uur te beluisteren en te bekijken via visual radio op newbusinessradio.nl. Na de uitzending zijn alle interviews terug te luisteren via New Business Radio en alle bekende podcastkanalen.

Future Friday wordt mede mogelijk gemaakt door: I4nature, Univé, Movares, Duurzaam-ondernemen.nl, het netwerk Groene Groeiers van VNO-NCW en MKB‑Nederland, Kumasi Drinks, VDL De Meeuw, Blue Field Agency en Happy Times Magazine.

Kijk of luister de uitzending hieronder terug.

Luister live