Nieuws

140624 Groene Groeiers

De 'foodprint' transitie

Groene Groeiers stond dit keer in het teken van de grote transitie in de food business.

Wat jij dagelijks eet en drinkt zorgt voor ongeveer een kwart van de uitstoot van broeikasgassen. Landgebruik, productie, vervoer en verspilling spelen hierin een grote rol, maar ook wat je eet. Zo is de impact van een stukje biefstuk vele malen groter dan een kippedijtje.

In de food business is dan ook een grote transitie gaande. Meer plantaardig, minder verspilling zijn bekende uitdagingen. Welke uitdagingen ziet een locale food ondernemer in Rotterdam en waar kunnen andere ondernemers haar bij helpen?

Glenn van der Burg ging erover in gesprek met Tess Seman van Trattoria Sophia in Rotterdam, Perry Falter van Landzicht Biologisch, Sean Patrick van Gabanna Foodworks, Jeanette Verdonk van BlueCity en Meindert Stolk, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland.

Iedere tweede vrijdag van de maand tussen 11:00 en 12:00 uur hoor je Groene Groeiers op New Business Radio. In dit radioprogramma hoor je de uitdagingen van ondernemers, de duurzame oplossingen, inspiratie en dus ‘de match’. Of niet. Groene Groeiers is een ondernemersnetwerk van VNO-NCW, waarin ondernemers duurzaamheidsuitdagingen aangaan.

Het programma is ook terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms (onder meer Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts).

Groene Groeiers wordt in samenwerking gemaakt met Provincie Zuid-Holland.

Luister live