Nieuws

A&O Fonds Gemeenten LTB 290524

Uitdagingen groeien sneller dan gemeenten aankunnen 

Ron Lemmens ontving het A&O fonds Gemeenten in Let's Talk Business.

A&O fonds Gemeenten helpt gemeenten bij de ontwikkeling en professionalisering als werkgever en bij de ontwikkeling en groei van medewerkers. De Personeelsmonitor is de benchmark voor HR-kengetallen bij gemeenten en wordt sinds 2000 uitgebracht door A&O fonds Gemeenten. 

De cijfers uit de Personeelsmonitor van 2023, die op 21 mei uit kwam, lieten geen grote ontwikkelingen zien, maar als er niets verandert loopt de dienstverlening voor de inwoners vast. Met name in de functiegebieden ruimtelijke ordening/milieu, bouwkunde en civiele techniek blijft het een enorme uitdaging om openstaande vacatures in te vullen. 

Ondanks de krappe arbeidsmarkt steeg het aantal medewerkers van gemeenten in 2023 met 5,6 procent naar 189.500 medewerkers, opnieuw een groeirecord. Gemeenten laten hiermee zien dat ze echt werk hebben gemaakt van de HR-topprioriteit van 2022: werving en selectie. Maar zijn meer mensen echt de oplossing? Ron Lemmens ging er over in gesprek met Patricia Honcoop en Eveline van Leeuwen, projectleiders Arbeidsmarkt bij A&O fonds Gemeenten.

In het radioprogramma Let’s Talk Business gaat het uiteraard over de business, maar vooral ook over de persoonlijke visie en de ambities van de hoofdgast. Er wordt teruggeblikt, vooruitgekeken en er worden persoonlijke ervaringen gedeeld. Wat ging er goed, wat zijn leerpunten en hoe ziet de business er over vijf jaar uit.

Dit alles in een één uur durend radioprogramma, met lekkere muziek en onder de enthousiaste (bege)leiding van presentatoren Martine Hauwert, Fabienne de Vries, Ron Lemmens, Folkert Tempelman, Robert Denneman, Rick van Velthuysen en Koen Bugter.

Voor internationaal opererende bedrijven is er ook Let's Talk Business International. Deze uitzendingen zijn Engels- of anderstalig.

Ken je zelf ondernemende mensen die je graag in de uitzending zou willen horen? Laat het ons weten via info@newbusinessradio.nl of tweet het via @newbusradionl.

Let's Talk Business hoor je elke werkdag tussen 10:00 en 11:00 uur op New Business Radio.

Let’s Talk Business wordt mede mogelijk gemaakt door Baaz.nl.

Luister live