Nieuws

Impact Joep Sparidaens 240524

Groene waterstof produceren op je eigen bedrijfsterrein

Het ging dit keer over groene waterstof tijdens Impact.

Om waterstof groen te produceren is er duurzame energie nodig. Deze duurzame energie is nog maar beperkt aanwezig in Nederland. Als je waterstof op grote schaal wil toepassen, zal er eerst op grote schaal groene elektriciteit geproduceerd moeten worden. De perspectieven zijn gunstig maar er moeten nog heel wat hindernissen worden overwonnen, zoals in infrastructuur, productie, gebruik en wet- en regelgeving. 

Hoe kunnen we die obstakels overwinnen en hoe kunnen we snel groene waterstof produceren? Glenn van der Burg ging erover in gesprek met Joep Sparidaens, manager New Business & Improvement Projects bij GroenLeven.

Het programma wordt gemaakt in samenwerking met het impactonderzoekscentrum Impact Centre ErasmusGroenLeven, marktleider op het gebied van zonne-energie, en duurzaam-ondernemen.nl, hét online kenniscentrum voor duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Impact is elke derde en vierde vrijdag van de maand tussen 11:00 en 12:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms en impact.radio.

Luister live