Nieuws

150524 Let's Talk Business

Verduurzamen heel complex, maar samen sta je sterk

Tjeerd Jongsma, Klaartje Rietkerken en Andreas ten Cate waren te gast bij Let's Talk Business.

Het verduurzamen van de industrie is zo complex geworden, dat bedrijven het niet langer alleen kunnen. Je kunt als bedrijf alles wel zo circulair mogelijk ontwerpen, maar het systeem werkt pas écht goed als iedereen op dezelfde manier werkt in de gehele keten.

ISPT, wat staat voor Institute for Sustainable Proces Technology, is een non-profitorganisatie dat samen met ruim 150 partners werkt aan de transitie naar een circulaire en CO2-neutrale procesindustrie. Deze 150 partners bestaan uit bedrijven uit de gevestigde orde, start-ups, scale-ups en kennisinstellingen.

Als onafhankelijke partij kijkt ISPT over de ketens heen en faciliteren ze een veilige omgeving waarin bedrijven kunnen samenwerken. Daarbij bundelen ze de vragen vanuit de industrie in thematische programma’s, zoals waterstof, plastics of warmte, en koppelen op die manier organisaties aan elkaar. Vervolgens wordt er gekeken naar deelvragen en -oplossingen. Zo wil ISPT ervoor zorgen dat de transitie(s) in een versnelling kunnen komen.

Ron Lemmens besprak dit aan de hand van de visies op drie verschillende transities: energie, materialen en agrifood. Dat deed hij met directeur Tjeerd Jongsma, operationeel directeur Klaartje Rietkerken en met programmadirecteur systeemintegratie Andreas ten Cate.

In het radioprogramma Let’s Talk Business gaat het uiteraard over de business, maar vooral ook over de persoonlijke visie en de ambities van de hoofdgast. Er wordt teruggeblikt, vooruitgekeken en er worden persoonlijke ervaringen gedeeld. Wat ging er goed, wat zijn leerpunten en hoe ziet de business er over vijf jaar uit.

Dit alles in een één uur durend radioprogramma, met lekkere muziek en onder de enthousiaste (bege)leiding van presentatoren Martine Hauwert, Fabienne de Vries, Ron Lemmens, Folkert Tempelman, Robert Denneman, Rick van Velthuysen en Koen Bugter.

Voor internationaal opererende bedrijven is er ook Let's Talk Business International. Deze uitzendingen zijn Engels- of anderstalig.

Ken je zelf ondernemende mensen die je graag in de uitzending zou willen horen? Laat het ons weten via info@newbusinessradio.nl of tweet het via @newbusradionl.

Let's Talk Business hoor je elke werkdag tussen 10:00 en 11:00 uur op New Business Radio.

Let’s Talk Business wordt mede mogelijk gemaakt door Baaz.nl.

Luister live