Nieuws

13052024 People Power

Wat kunnen werkgevers leren van zzp'ers?

Glenn van der Burg ging er tijdens People Power met zijn gasten over in gesprek.

Personeelskrapte is voor veel organisaties, onze economie en duurzame transities een groot probleem. Het vergroten van onze productiviteit zou een oplossing kunnen zijn. Maar hoe doe je dat? Joost van Genabeek van TNO was hiervoor te gast bij Glenn van der Burg.

In 2014 waren er zo'n 875.000 zzp'ers. Tien jaar later is het aantal bijna verdubbeld tot 1,6 miljoen. Waarom verlaten mensen een 'veilige' baan voor de onzekerheid van het ondernemerschap en wat kan een werkgever daar van leren? Sietske Veenstra van Younited vertelde er meer over.

Hoe kom je achter je talent? Welke keuzes maak je in je carrière? Waar hou je aan vast en wat laat je los én hoe blijf je jezelf opnieuw uitvinden? In People Power Personal gaat Glenn van der Burg in gesprek met bijzonder mensen over hun werkende leven. In deze aflevering was te gast is Aliye Altintas-Çelik. Zij kreeg Cito advies voor LBO, maar studeerde uiteindelijk sociaal culturele wetenschappen aan de VU. Verder gaf ze les aan het HBO en werd na dertig jaar in loondienst zelfstandig adviseur. Waar komt het doorzettingsvermogen van Aliye vandaan en hoe blijft zij zichzelf ontwikkelen?

Elke maandag van 14:00 tot 16:00 uur wordt People Power live uitgezonden op New Business Radio, dé nieuwe zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

Luister live